In 2015 besloot ik over te stappen van het kinderdagverblijf naar een gastouder, met als hoofdreden de persoonlijke aandacht en rust die kinderen voor mijn gevoel bij een gastouder veel beter krijgen.
Wat hebben wij het getroffen met tante Car als gastouder. Mijn oudste gaat al naar school en nu zit mijn jongste nog voor het laatste half jaartje bij tante Car.
Het is echt een tweede thuis voor de kleintjes en elke dag word ik weer blij verrast met een update over de leuke dingen die ze daar met elkaar beleven, pannenkoeken eten, pepernoten bakken, cakejes bakken, knutselen, buiten spelen noem maar op. De dag vliegt voorbij en papa en mama kunnen met een gerust hart werken!
De kinderen worden uitgedaagd om te leren d.m.v. allerlei spelletjes die ze met elkaar doen. Door de variatie in leeftijd, leren ze ook veel van elkaar.
Tante Car doet dit werk uit liefde voor kinderen en dat merk je terug in alles, de kinderen zijn gek op haar!

Ginta


 

Sinds augustus 2013 past tante Car op onze dochter Ela.

Ela is nu 2,5 en ze is helemaal gek op haar tante Car. En niet alleen onzer dochter, maar ook wij zijn helemaal gek op onze tante!

Het gevoel dat je je kind bij oma/opa achterlaat of bij je eigen zus.

Ela heeft het altijd heel druk bij tante Car. Samen met de andere kinderen wordt er heel de dag gespeeld, gezongen, gebouwd met de blokjes, gepuzzeld en nog zoveel meer.

Vaak wil Ela zelfs niet mee naar huis, veels te gezellig bij tante Car!

Onze tante is dan ook nooit ziek, heel flexibel en staat altijd voor je klaar.

Kortom, wij hadden het niet beter kunnen treffen!

Kader.


Mijn dochter Carmen  zit sinds eind 2012 bij jou als opvangkind. Via deze brief wil ik aan jou kenbaar maken hoe blij ik ben dat wij deze beslissing genomen hebben.

Zoals je weet heb ik in het begin erg getwijfeld omdat ik haar nog zo klein vond. En of opvang bij een gastouder wel de juiste beslissing zou zijn. Maar op het moment dat ik een voet over jouw drempel zette verdween mijn twijfel als sneeuw voor de zon! Voor mij heeft een beslissing met “gevoel” te maken, en vertrouwen moet je opbouwen. Dit kost tijd.

Na enkele jaren, en dus tijd, kan ik zeggen dat je mijn vertrouwen verdiend hebt. Je bent in al deze tijd heel betrouwbaar gebleken. Tevens ben je een stabiele factor in ons onrustige leven. Fijn dat wij zo op jou kunnen vertrouwen. Je bent flexibel, en denkt mee als we even omhoog zitten.

Buiten deze goede eigenschappen ben je ook lief en zorgzaam voor mijn dochter, maar ook streng op momenten dat dit nodig is. Samen overleggen wij over de opvoeding, en dit sluit goed op elkaar aan. (Waarden en normen zijn belangrijk). Middels een boekje houden wij elkaar op de hoogte van de dagindeling van Carmen, en belangrijke wetenswaardigheden over haar of haar dag. Dit is voor nu handig, maar voor later ook zeker leuk naslagwerk.

De opvang vindt plaats in een voor mijn dochter vertrouwde omgeving, waar duidelijke regels gelden en alles volgens een vast patroon wordt nageleefd. Maar waar ze ook haar eigen plekje heeft, denk aan bijvoorbeeld een bed of stoel. Ook wordt er gezorgd voor speelgoed, passend bij haar leeftijd en/of niveau, zodat ze genoeg wordt uitgedaagd om te groeien.

Dit alles maakt jou voor mij geen gastouder, maar een gastMOEDER!

Liselotte.


Carmen Kroeze heeft van begin 2012 tot eind augustus 2015 op onze oudste zoon gepast. Dit is naar volle tevredenheid verlopen. Carmen is een lieve enthousiaste vrouw met aantoonbare ervaring.

Onze zoon heeft zich in de loop der jaren goed ontwikkeld en heeft zich nooit verveeld. Inmiddels past Carmen ook op onze jongste zoon en ook dat verloopt naar volle tevredenheid. De enige reden dat wij afscheid nemen van elkaar is dat onze oudste zoon naar school gaat en wij in verband daarmee opvang aan huis hebben geregeld voor onze beide kinderen.

Carmen laat het nooit af weten, is goed bereikbaar en flexibel.

Diana.


Via gastouderbureau Diana ben ik met Carmen in contact gekomen. Het is heerlijk om te zien hoe mijn zoontje het naar zijn zin heeft bij Carmen en de andere opvangkinderen. Het verbaast mij iedere keer weer wat een ontspannen sfeer en rust er heerst. Het is leuk om te zien hoe gezellig de kinderen met elkaar omgaan. Carmen besteedt veel aandacht aan voorlezen, woordjes oefenen, dansen, zingen, (buiten)spelen etc. Ik heb bewust gekozen voor kleinschalige opvang en een beter opvangadres had ik mij niet kunnen wensen!

Annemieke


Tante Car is de vervangende Gastouder van ons zoontje Sven, onze eigen Gastouder is nu met zwangerschapsverlof en mag Sven een paar maandjes bij tante Car spelen. Wat heeft hij het leuk bij haar!! Ze is heel lief voor de kindjes en doet erg veel met ze. Op de foto’s zie ik dat Sven het goed naar zijn zin heeft. Het is er altijd erg gezellig.

Wij zijn heel erg blij met tante Car.

Agnita


Carmen heeft bijna 4 jaar op mijn kleine jongen gepast, 1 dag per week. Hij voelde zich gelijk thuis en ging altijd met veel plezier naar haar toe. Carmen is namelijk erg lief en geduldig met de kinderen. Ze straalt rust uit, wat zo belangrijk is voor de kleintjes. Hier lopen de kinderen niet rond met vieze neuzen, vieze slabbetjes of iets dergelijks. Ook is er speelgoed voor alle leeftijden.  Regelmaat vindt ze ook belangrijk dus je hebt echt het gevoel dat je kind in goede handen is.  Mijn zoontje was dol op haar en noemde haar inderdaad tante Car, zoals de meesten. Hij zei ook regelmatig “tante Car is echt mijn tante he”…. Carmen is gewoon een soort tweede moeder voor de kinderen. Ze is zorgzaam, geduldig, flexibel en enthousiast. Ik kan “tante Car” aan iedereen aanbevelen!

Annemieke


Onze dochter Lynne van vijf maanden gaat sinds januari 2016 naar Gastouderopvang Carmen Kroeze. Omdat Lynne nog zo klein was vonden we het in het begin erg lastig om haar weg te brengen. Maar Carmen heeft ons echt geholpen om een goed gevoel te krijgen. Ze is heel lief en zorgzaam voor onze dochter en zij was dan ook zeer snel gewend bij Carmen.  De opvang bij Carmen is kleinschalig en persoonlijk waar er alle aandacht en zorg is voor onze dochter. Carmen doet dit zeer liefdevol. Ook is Carmen flexibel wat extra fijn is met ons werk. We brengen ons dochter elke week weer met een gerust hart naar Carmen!

Angelique en Martin